Dropdown Menu inside a Navigation Bar

Hover over the "Dropdown" link to see the dropdown menu.BIOGRAFIAFilipp Kirkorov on yksi Venäjän suosituimpia pop- ja iskelmälaulajia. Hän on kuuluisa teatraalisista ja näyttävistä esityksistä, sekä kohauttavista tempauksista. Laulun ohella hän on tehnyt myös roolisuorituksia näyttelijänä, sekä tuottanut musiikkia muille artisteille. Kirkorov esiintyy pääasiassa Venäjällä ja entisen Neuvostoliiton alueen maissa, sekä toisinaan Israelissa ja Saksassa. Filipp Kirkorov listattiin vuonna 2015 yhdeksi Venäjän rikkaimmaksi julkisuuden henkilöksi.

Filipp Kirkorov syntyi vuonna 1967 Varnassa, Bulgariassa. Ollessaan 7-vuotias Kirkorov muutti vanhempiensa kanssa Neuvostoliittoon/Venäjälle. Lapsena Kirkorov tottui elämään musiikin parissa, sillä hänen isänsä on laulaja. Neuvostoliitossa Kirkorov opiskeli musiikkiopistossa, jonka jälkeen 1980-luvun lopulla venäläinen megatähti Alla Pugatšova tutustui Kirkoroviin ja ryhtyi tekemään yhteistyötä nuoren nousevan tähden kanssa. 80-luvulla Kirkorov esiintyi ensimmäistä kertaa televisiossa ja hänelle kirjoitettiin ensimmäiset kappaleet.

1990-luvulla Kirkorov teki varsinaisen läpimurtonsa Venäjällä, kun hänen debyyttialbuminsa näki päivänvalon. Suhde Alla Pugatšovan kanssa tiivistyi ja pari meni naimisiin vuonna 1994. Pari kuitenkin erosi 11 vuoden liiton jälkeen. Keväällä 1995 Kirkorov sai kunnian edustaa Venäjää Eurovision laulukilpailussa. 90-luvun lopulla Kirkorov teki ensimmäisen massiivisen kiertueen ympäri Venäjää ja sen lähialueen maissa.

2000-luvulla vauhti ja suosio vain kasvoi. Albumeita on tullut yksi toisensa perään, lukuisia musiikkipalkintoja Venäjällä ja jättimäisiä kiertueita vuodesta toiseen. Esimerkiksi kiertue ”Другой” kesti lähes viisi vuotta! 2000-luvulla Kirkorov on aktiivisesti ollut mukana Eurovision laulukilpailuissa tuottajan ja musiikintekijän roolissa.

Kirkorovilla on nykyisin kaksi lasta: Alla-Viktoria Kirkorova (synt. 2011) ja Martin-Kristin Kirkorov (synt. 2012). Molemmat lapset ovat syntyneet sijaissynnyttäjän kautta.